Categorie: Elektrisch

Elektrisch

Elektriciteit, die een onmisbaar onderdeel van ons leven is geworden, komt van de energiecentrales naar de stopcontacten van onze huizen en bedrijven. Hoewel het aantal plinten op de muren onder het pleisterwerk of boven het pleisterwerk misschien niet voldoende is, voldoen ze soms niet aan onze eisen als locatie.

Daarom moet de elektrische energie die uit het stopcontact wordt gehaald, worden overgebracht naar andere apparaten of moet het aantal stopcontacten worden verhoogd. De te dupliceren socket kan driefasig of eenfasig zijn. Terwijl 3-fase stopcontacten over het algemeen worden gebruikt in industriële toepassingen of in buitenomgevingen, worden eenfasige stopcontacten gebruikt voor dagelijkse behoeften in huizen en werkplekken.

Elektrisch Verlengsnoer, dat behoort tot de categorie elektrische en installatiematerialen, kan worden aangeboden aan gebruikers met een verlengsnoer, draadloos of als een gollyat (met een interne stekker).

Wat zijn de soorten elektrische verlengsnoeren?

Groepsstekkers, die vaak worden gebruikt om een enkel stopcontact te vermenigvuldigen, worden vervaardigd met een aantal stopcontacten van 1 tot 16. Groepscontactdozen met aardbeveiliging beschermen arbeidsmiddelen tegen lekstromen bij gebruik van geschikte stekkers. Stroombeveiligde groepsaansluitingen laten niet meer energie toe dan de kabel kan dragen.

Zo wordt overbelasting voorkomen dankzij de maximale stroomlimiet. De huidige beveiligingsfunctie wordt geleverd door een interne zekering, die zich in een positie bevindt waar gebruikers kunnen werken met groepsstekkers die worden gebruikt bij industrieel werk of belangrijke gevoelige apparatuur. Als er een overmatige stroom optreedt, zal de zekering blazen en zal stroombeveiliging worden geboden. Sommige groepsaansluitingen hebben een knop met of zonder verlichting.

Deze knop wordt gebruikt om de energie die naar het groepscontact gaat in of uit te schakelen. Zo kan de afgewerkte groepsaansluiting worden gesloten zonder dat de stekker uit het stopcontact hoeft te worden getrokken. Eenfasige stekkers hebben 1 fase en 1 neutraal, terwijl de geaarde ook een aardingsbeveiligingsgeleider hebben.

In 3-fase stopcontacten zijn er 3 fasen, 1 neutrale uitlaat en massageleider. Professionele 3-fase uitbreidingsgroepaansluitingen kunnen zelfs een ingebouwd multimeterdisplay hebben. Zo kunnen spannings- en stroomwaarden onmiddellijk worden gemeten. Golyat draadloze stopcontacten hebben de voorkeur voor praktische oplossingen thuis en op het werk. Er is een interne stekker op de stopcontacten van de Golyat-groep, die rechtstreeks op het bestaande stopcontact aan de muur wordt aangesloten.